سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه یک قلم نوری مناسب انتخاب کنیم؟ / نرم افزار مدیریت کلینیک چ

مدیریت سریع و دقیق مطب امروزه به یکی از چالش های پزشکان و مدیران کلینیک ها و پاراکلینیک ها تبدیل شده هست اما چرا داشتن یک نرم افزار مدیریت مطب ضروری است ؟ یک نرم افزار کامل مطب چه کاربردی برای نظم و سامان دهی به امور دارد ؟ چگونه با یک نرم افزار مدیریت مطب، تصمیم های بهتری بگیریم؟  

یکی از نرم افزارهایی که در کنار استفاده از نرم افزارهای مدیریت مطب و کلینیک  کمک شایانی به افزایش سرعت و دقت مدیریت دارد و نقش بسزایی در کاهش خطاهای انسانی در تجویز دارو دارد  نرم افزار نسخه زنی می باشد که با اتصال قلم نوری به نرم افزار موجب سهولت نسخه نویسی و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و شرح حال بیمار در سیستم می شود. در این مقاله نیز به بررسی قلم نوری برای نسخه نویسی میپردازیم .

سیستم مدیریت کلینیک

 

نرم افزار مدیریت کلینیک چیست؟

نرم افزار مدیریت کلینیک کارهای مختلفی از قبیل برنامه ریزی قرار ملاقات ها ، ذخیره بانک اطلاعاتی بیمار از جمله نسخه ها ، گزارش ها و صورتحساب را به صورت خودکار انجام می دهد. واحدهای بهداشتی و بیمارستان ها از این نرم افزار برای اتوماسیون کارهایی که قبلا به صورت دستی انجام می شده اند استفاده می کنند. اتوماسیون احتمال خطا را تقریباً از بین می برد.

سیستم های مدیریت کلینیک محصولات نرم افزاری رایانه ای هستند که کلیه فعالیت های اساسی در اداره یک مرکز درمانی را هماهنگ و یکپارچه می کنند. نرم افزار مدیریت کلینیک باید استانداردهای مشخص امنیتی ، فناوری و عملکردی را برای مدیریت سوابق الکترونیکی پزشکی و اطلاعات مربوط به مدیریت عملی ، نرم افزار مراقبت های بهداشتی ، سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی و نرم افزار مدیریت بیمار را داشته باشد.  

نرم افزار ثبت پرونده پزشکی بیمار چیست ؟

این نرم افزار یک نرم افزار ثبت الکترونیکی پزشکی  که یک نسخه پیشرفته از پرونده پزشکی سنتی مبتنی بر کاغذ برای یک فرد است که یک پرونده پزشکی را در یک مرکز واحد ، به عنوان مثال مطب پزشک یا کلینیک نشان می دهد.

همه اعضای کادر مراقبت های بهداشتی می توانند فوراً از هر کجا و در هر زمان و از طریق اتصال اینترنتی  به پرونده پزشکی بیمار دسترسی پیدا کنند.

این نرم افزار شامل اطلاعات مربوط به بیمار است ، از جمله:

اطلاعات تماس با بیمار

آلرژی

دستورات پزشک

خلاصه برنامه های درمانی

نسخه ها

تاریخچه پزشکی گذشته

روند پیشرفت بیماری و درمان

نوبت های درمانی گذشته و آینده

اطلاعات صورت حساب

اتصال پزشکان به یکدیگر 

ویژگی های اصلی  یک نرم افزار مدیریت کلینیک

رزرو نوبت : یکی از ویژگی های مهم یک نرم افزار مدیریت کلینیک است که می تواند نوبت ها را برای معاینات پزشک ، تجهیزات و اتاقها رزرو کند

صورتحساب: نرم افزار مدیریت کلینیک باید تنظیم لیست های قیمت گذاری متغیر را براساس بیمه نامه و سایر پارامترها تنظیم کند.

ذخیره ایمن سوابق بالینی: ذخیره ایمن سوابق بالینی به همراه گزارش های آزمایشگاه بیمار ، اشعه ایکس ،عکس ها و سایر گزارش های آزمایش

 

مزایای استفاده از یک نرم افزار مدیریت کلینیک

مدیریت سوابق بیمار  بدون کاغذ: پرونده بیمار در یک بانک اطلاعاتی بدون کاغذ ذخیره می شود که این مانع از ساییدگی و پارگی کاغذ می شود.

دسترسی سریع به سوابق بیمار: سوابق بیمار از قبیل سابقه آنها ، گزارش آزمایش ، اطلاعات نسخه و صورتحساب به سرعت قابل دسترسی است.

همکاری آسان بین چندین بخش: در مواردی که بسیاری از پزشکان روی یک بیمار واحد کار می کنند ، نرم افزار مدیریت کلینیک امکان همکاری یکپارچه را فراهم می آورد زیرا پزشک های مختلف می توانند اطلاعات بیمار را مشاهده کنند.

بهره وری : از زمان اتوماسیون کل فرآیند ، ثبت اسناد و صورتحساب وقت کمتری می کند. این باعث صرفه جویی در وقت و کارایی کارکنان می شود.

خطاهای کمتر: با وجود نرم افزار مدیریت کلینیک ، احتمال خطا در ذخیره سوابق بسیار کاهش می یابد.

دسترسی به اطلاعات بیمار در نرم افزار مدیریت مطب 

چرا داشتن یک نرم افزار مدیریت مطب ضروری است؟ 

رصد کردن تعداد بیماران مطب

 نرم افزار کمک می کند آمار تعداد بیماران را در روزها، هفته ها، ماهها و سالهای متمادی با هم مقایسه کنیم. اینکار باعث می شود یک پیش بینی اولیه در مورد تعداد بیماران در روزهای آتی داشته باشیم.

 

پی بردن به میزان سودآوری هر بیمار

با یک نرم افزار مدیریت مطب ، می توانیم سوددهی یک مریض ، خانواده یا طایفه اش را بفهمیم. پیش آمده که فکر می کرده ام یکی از بیماران از جمله مریضهای خوب مطب است ؛ اما وقتی به نرم افزار رجوع کرده ام، متوجه شدم که فقط یک احساس است.

 

بررسی میزان سودآوری کالا یا خدمات ارائه شده در مطب

 کدام کالا یا خدماتمان بالاترین و پایین ترین سودآوری را داشته است. با کمک نرم افزار مدیریت مطب می توانیم بفهمیم باید تمرکزمان را روی کدام کار بگذاریم و از کدام کار دست بکشیم ، مزیت ما در کدام کار است و نقطه سر به سر یک کالا یا خدمت کجاست؟ 

ساده سازی تصمیم گیریهای پیچیده 

یک نرم افزار مدیریت مطب اگر خوب باشد کمک می کند تصمیم های پیچیده را ساده و سریع و دقیق بگیریم. مثلاً اینکه اگر بخواهیم یک وسیله پاراکلینیکی بخریم، می توانیم از چند ماه قبل تعداد درخواست هایی که ممکن است داشته باشیم شبیه به سازه بیماران ، در نرم افزار ثبت کرده و بعد آنها را آنالیز کرده و ببینیم نقطه سر به سر آن کجا خواهد بود. 

برون سپاری حفظ اطلاعات 

به جای اینکه مسائل مختلف مطب از جمله مبادلات پولی و نوع بیماری و درمان ارائه شده به بیمار را به ذهنمان بسپاریم ، آنها را به نرم افزار مدیریت مطب سپرده و از مغزمان برای آنالیز  دیتاهای نرم افزار کمک بگیریم. 

شکیل بودن کار

اگر ارائه قبض ویزیت و فاکتورهای فروش کالا به صورت کامپیوتری باشد ، مطب وجه بهتری پیش بیمار خواهد داشت.

 

تشکیل بلک لیست بیماران

پیدا کردن بیمارانی که ما نمی خواهیم به آنان خدمات دهیم کسانی که در به هر دلیل در تعریف مشتریان ما نمی گنجند و دوست داریم جای دیگری بروند و پیش ما نیایند.

 

قلم نوری چیست و چه کاربردی دارد ؟

اتصال قلم نوری به سیستم

قلم نوری یکی از ابزارهای نوین ورود اطلاعات به رایانه است که پس از صفحه‌کلید و موس برحسب نیاز و برای کاربردهای خاص به وجود آمده است و نوع تکامل یافته تر و مجهزتر ماوس است. قلم نوری به لحاظ شکل ارگونومیکی خود خیلی راحت تر از ماوس بین انگشتان دست جای می‌گیرد و برعکس ماوس، حساس به فشار است که این مزیت‌ها باعث می‌شود تا قلم نوری ابزار بسیار مناسبی برای کاربردهایی چون گرافیک، انیمیشن، طراحی صنعتی، آموزش الکترونیکی، اتوماسیون اداری و غیره باشد. اغلب در بدنه قلم‌های نوری کلیدهایی هست که عمل کلیدهای کلیک راست و کلیک چپ ماوس را انجام می‌دهند.
قلم نوری بیشتر برای مصارف طراحی، گرافیک و اتوماسیون اداری استفاده می‌شوند و با عمومیت یافتن اتوماسیون اداری، کاربرد قلم‌های نوری در این حوزه نیز رو به افزایش است.
یکی از مهم‌ترین برتری و مزیت قلم نوری نسبت به ماوس آن است که نوک قلم نوری حساس به فشار است یعنی در یک برنامه گرافیکی مانند کورل دراو یا فوتوشاپ هر قدر نوک قلم را بیشتر به صفحه فشار دهید، خطی که رسم می‌کند پررنگ تر و ضخیم‌تر می‌شود، درحالی‌که ماوس فاقد حساسیت به فشار است و خطوط رسم شده توسط ماوس دارای ضخامت یکنواخت است که محدودیت بزرگی در خلق آثار هنری توسط ماوس است. همچنین شکل و فرم ارگونومیکی قلم باعث تسلط و دقت بیشتر دست انسان نسبت به شکل غیر متعارف ماوس است.

چرا و چگونه یک قلم نوری مناسب انتخاب کنیم؟ 

در گذشته برای انتقال نگارش‌های دستی به فضای 0 و 1 باید دردسرهای زیادی از قبیل اسکن کردن و غیر قابل ویرایش بودن را تحمل می‌کردیم اما حالا با وجود سیل عظیمی از ابزارهای دیجیتال، که می توانند خیلی ساده‌تر و طبیعی تر به شما امکان تعامل با کامپیوتر را بدهند ، دیگر سبک کارها کمی تغییر کرده است. امروز ابزارهای ورودی دیجیتال برای کامپیوتر‌ها بخش وسیعی از حجم نگارشهای مورد نیاز برای مشاغل مختلف انسان‌ها را به عهده گرفته است. استفاده از ماوس و صفحه کلید از رایج ترین روشهای ارتباط انسان با کامپیوتر است، اما کارایی آنها در طراحی و نگارش آن چنان کامل و راحت نیست. یکی دیگر از ابزار های ورودی مدرن برای انتقال داده نگارشی به کامپیوتر تبلت‌های گرافیکی یا همان قلم‌های نوری هستند. تبلت‌های گرافیکی به شما این امکان را می‌دهند تا هرآنچه که می توانید توسط قلم و کاغذ خلق کنید را به صورت دیجیتال و در کامپیوتر نمایش دهید. این ابزار این روزها در بین مشاغل گوناگون طرفدار و میزان کارایی بالایی دارد. از طراحی و خطاطی دیجیتال گرفته تا فعالیت های نوشتاری، آموزشی و صنعتی.

کار با قلم به شما اجازه می‌دهد تا با آرامش بیشتر کار کنید و از چرخش های پیاپی ساعد که باعث کش آمدن عضلات و پیچیدگی تاندون‌ها جلوگیری می‌کند و در پایان روز دیگر خستگی های ناشی از استفاده از ماوس را نخواهید داشت.

ورود اطلاعات با قلم نوری  

 

مقالات مرتبط :

https://www.mcphs.edu/academics/school-of-healthcare-business/healthcare-business/clinical-mangement-ms